Puistojen Tallinna

En koskaan kyllästy Tallinnaan, mutta usein tuntuu siltä, että kuljen samat polut uudestaan ja uudestaan. Kuluneena viikonloppuna yritin löytää uudenlaisen näkökulman kaupunkiin. Tungoksen ja hälinän vastapainona ja rauhallisina paikkoina etsin puistoja ja viheralueita, joista osa halkoo myös keskustaa ja Vanhaakaupunkia.

Toompark Toompeanmäen ja rautatieaseman välissä tarjoaa kävelypolkuja ja toisenlaisen näkymän vanhoihin rakennuksiin ja kaupunginmuuriin. Välissä on vallihautamainen lampi, josta Toompeanmäen keskiaikaisten rakennusten julkisivut heijastuvat.

Lyhyen ratikkamatkan päässä keskustasta, Kadriorgista löytyy Tallinnan perinteikkään puiston laitamilta myös japanilainen puutarha. Puutarhan kivirakennelmat, pensaat ja istutukset viehättävät varmasti silmää kaikkina vuodenaikoina.

Raitiovaunu numero yksi kulkee Kadriorgista Kopliin. Tällä samalla reitillä voi ihailla kahta muutakin puistoa. Kalamajan pieni Kalmistupark ja Koplin Kalmistupark ovat puistoja, joiden paikalla on aiemmin sijainnut vanha hautausmaa, mutta neuvostojoukot ovat tuhonneet ne. Hautakivistäkään ei ole jäänyt jälkeäkään niiden omille sijoilleen, vaan niistä rakennettiin muureja ja jalkakäytäviä kaupungin muihin osiin.

Sekä Kalamajan että Koplin puistot ovat oikeita kauneuden ja rauhan tyyssijoja. Kukat ja puut, tuulen suhina ja lintujen laulu tyynnyttivät ja liikenteen melu jäi kauas taakse.

Pidän erityisen paljon puistoista, joissa on paljon puita. Puut luovat varjoja, majoittavat lintuja ja tuovat rauhan tunnetta. Kalamajan puistoon haluaisin palata syksyllä. Voin kuvitella miten tunnelmalliselta paikka näyttää sumuisena aamuna.

Tallinnan kattoja ja maisemien ihailijoita auringonlaskun rauhallisissa tunnelmissa Toompeanmäen näköalapaikoilla.

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Puistojen Tallinna

  1. Rakastan luontoa ja puistoja, mutta nämä ovat minulta kaikki kokematta! Voitko uskoa?

    Pitää mennä yöksi Tallinnaan joskus (muualle kuin veneeseen) ja ottaa lenkkarit mukaan. Ja juosta sitten kaikki läpi aamulenkillä. Se ei tosin ole hidasta matkailua, vaan aika nopeaa 😉

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s