Kävelyllä Engelin kaupungissa

Jukka Viikilän runollisessa ja surumielisessä kirjassa Akvarelleja Engelin kaupungista saksalainen arkkitehti rakentaa uutta pääkaupunkia luotaantyöntävään ja syrjäiseen Suomeen. Hän kirjoittaa yöpäiväkirjaa, jossa kaipaa Berliiniin, suree vaimonsa alakuloisuutta ja tyttärensä menetettyä terveyttä. Tuomiokirkko ei ehtinyt valmistua Engelin eläessä, mutta kirja seuraa suurtyön suunnittelua.

”Haluaisin rakentaa Helsinkiin jotain ennennäkemätöntä, joka olisi heti kaikkien omaa. Tämä voisi olla onnistuneen julkisen rakennuksen öinen määritelmä.”

030

”Vaikka kaikki rakennukset kalkitaan täällä keltaisiksi, kirkon pitää olla valkoinen! Sellainen valkoinen, että se melkein katoaa lumisateeseen. Tai on häviämäisillään sumuun. Ja sitten on näkyvinään sumun seasta.”

Tuomiokirkko

”Tämä on kirkontekijän ensimmäinen ja tärkein oppi. Piirrä kirkkosi niin, että siihen jää enemmän hiljaisuutta kuin rakennusainetta.”

016

Akvarelleja Engelin kaupungista oli lukupiirimme toukokuun kirjana. Virpi kirjoitti Elämä on ihanaa -blogissaan käymästämme keskustelusta tiivistelmän, joka löytyy täällä.

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Kävelyllä Engelin kaupungissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s