Kiukuttelevat aikuiset

Matkustamisen hankaluus kirvoittaa ihmisistä usein huonoja puolia esiin. Melua ja kanssamatkustajien junttiutta on vaikea sietää. New York Timesin Upshot-osaston juttu kehottaa pikkulasten vanhempia varaamaan lahjapusseja kanssamatkustajille hyvittelemään lasten häiritseviä kiukkukohtauksia lentomatkan aikana. Lahjapussi voisi sisältää esimerkiksi eväspatukan ja korvatulpat. Kirjoittajan mukaan näin luodaan positiivinen kontakti kanssamatkustajiin ja kerätään sosiaalista pääomaa.

DSCN3491

Ensireaktio kirjoitukseen oli kiitollisuus siitä, että vuodet pikkulapsen kanssa matkustaessa ovat takanapäin. Muistan kiitoksella niitä mukavia kanssamatkustajia ja ystävällisiä lentoemäntiä, jotka saivat matkat tuntumaan siedettävämmältä. Parivuotias uhmaikäinen oli kaikista haastavin matkakumppani. Lapsen kanssa kulkiessa täytyy vain pitää mielessä, että kasvaminen ja kehittyminen on hurjan nopeaa. Seuraavalla lomalla kiukku on jo unohtunut ja matkassa on aivan erilainen tahti.

Tämäntyyppiset kirjoitukset saavat minut kuitenkin tuntemaan, että lapset eivät ole täysin hyväksytty ja näkyvä osa yhteiskuntaa siinä missä aikuiset. Pitäisikö matkustaville lapsiperheille olla oma äänieristetty tila? Tai peräti omat lennot?

Pikkulasten kanssa matkustaminen on varmasti hankalinta vanhemmille itselleen. Miksi tätä stressiä pitäisi lisätä entisestään? Lahjapussi antaa viestin, että lapsi matkassa on anteeksipyydettävä ja pahoiteltava rasite. Se ei poista lapsen pahan mielen ja kiukun aihetta. Kanssamatkustajien ystävällinen asenne on tässä tapauksessa paras suhtautumiskeino ja ihmisten aito kohtaaminen on myös parasta sosiaalista pääomaa.

Pikkulasten vanhemmat, älkää hankkiko minulle lahjapussia. Olen itsekin meluherkkä, mutta aikuisena ihmisenä pystyn hankkimaan itse omat korvatulppani ja eväspatukkani. Matkustakaa kaikessa rauhassa lasten kanssa, joskus se onnistuu hyvin ja useimmiten vielä paremmin. Yrittäkää olla hyvällä tuulella tuntematta syyllisyyttä lasten kiukuttelusta. Se on kohta ohi.

4393027592_b7d03bed1a_z

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Kiukuttelevat aikuiset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s