Matkamessut: Talo Italiassa

Kiehtova pitkä saapasmaa täynnä matkailuaarteita, mihin mennä ensiksi kun on niin monta haavetta? Viime keväänä toteutin yhden haaveeni ja kävin ihastelemassa Cinque Terren kyliä. Cinque Terren kylissä on paljon kävijöitä, mutta vain vähän vapaita hotelleja, joten sinne matkustavan kannattaa varautua etsimään majoitus jostain lähikaupungista. Taikka miten ihastuttavaa olisi vuokrata talo maaseudulta, vuoren rinteestä, viinilaaksosta, tai keskiaikaisesta kylästä paikallisen yhteisön keskeltä?

Vicolo Oy on suomalainen yritys, joka vuokraa taloja erittäin kätevässä paikassa Ligurian, Toscanan ja Emilia Romagnian rajamailla. Näin hyvä sijainti mahdollistaa kaikkien näiden kolmen komean alueen kokemisen samalla lomalla. Luonto ja kulttuuri, maisemat ja ihmiset sekä aineellinen hyvä eli ruoka ja viini, kahvi ja leivokset ovat käden ulottuvilla.

Vicolo Oy:n kolme taloa sijaitsevat rauhallisissa maisemissa keskiaikaisten kaupunkien Bagnonen ja Villafrancan lähellä. Alue on kiinnostava myös kirjallisuutta harrastavalle matkaajalle, koska se on inspiroinut keskiajan kirjailijoita Dantea ja Boccacciota teoksissa Jumalainen näytelmä ja Decamerone. Historian lisäksi on myös kiinnostavaa nähdä nykyaikaa ja ihmisten elämää kaukana turistikeskuksista ja hotelleista.

006
Toscana tekee onnelliseksi – Vicolo Oy:n iloinen porukka Matkamessuilla

005004
Italian messuosaston ilmettä ja viehättäviä vanhoja matkailujulisteita.

Laitan tähän loppuun kuvia omalta viimekeväiseltä Italian matkaltani. Vernazza on yksi Cinque Terren viidestä kylästä. Turkoosin merenlahden pohjukka on värikkäiden talojen ja pienten kalastusveneiden reunustama. Rannassa sijaitsevalla Piazza Marconi -pääaukiolla on keskiaikainen kirkko Santa Margherita d’Antiochia. Kirkon erikoisuus on kahdeksankulmainen kellotorni. Kirkon vieressä rannassa on tyrskykallioita, joilla on hyvä syödä retkieväitä ja samalla katsella merelle.

img_0042

image

image

img_0021

img_0023

img_0016

img_0079

img_0011
Hotellini oli La Speziassa. Näkymä hotellihuoneesta kaupunkiin, merenlahdelle ja Carreran vuorille

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Matkamessut: Talo Italiassa

  1. Kiitos ihanien kuvien ja kokemusten jakamisesta! Houkuttelevan näköinen paikka! Olen usein katsellut näitä idyllisiä kyliä ja majoituspaikkoja myös sillä silmällä, että onnistuuko matkailu ilman auton vuokraamista, julkisilla kulkuneuvoilla – ja patikoiden. En vielä käynyt katsomassa tätä tarkemmin, mutta majoituksen tarjoajan on ihan kiva kertoa myös saavutettavuus ilman vuokra-autoa – ehkä se tässä onkin huomioitu.

    Tykkää

    • Kiitos kommentista Anu! Tuo on tärkeä asia, itsekin olen käyttänyt paljon aikaa tutkimalla majoituspaikkoja. Jotkut todella hurmaavat on pakko hylätä, koska kulku niihin on liian vaikeaa ilman autoa.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s