Paloja Pariisista

Montmartren kukkula ja Sacré-Cœur illalla. Montmartren kaduilla ei ollut nyt tungosta ja vaikka synkkä taivas enteili sadetta, laskeva aurinko pilkahteli hieman pilvien raosta.

32785890635_b4de4dc383_z

Institute de monde arabe, jonka yhdeksännessä kerroksessa on ilmainen näköalaterassi. Kahvilan ihana minttutee teki hyvää sateen ja kolean sään karheuttamalle kurkulle. Instituutin kirjakaupassa sai väriterapiaa harmauteen ja seinien kuviot houkuttelevat valokuvaamaan.

institute

Ruokakauppojen valikoimaa on aina hauska tutkia. Pienet purkit erilaisia tahnoja, pateita ja rillettejä näyttivät sympaattisilta. Tuli mieleen Fred Vargasin dekkareiden konstaapeli Hélène Froissy, joka varastoi ruokasäilykkeitä ja pieniä juomapulloja työpöytänsä laatikoihin ja pelastaa etsiväryhmän monta kertaa nälän ja janon vitsauksilta.

viinilasi
Viiniä sai kaupasta kätevässä yksittäispakatussa pikarissa, Froissy hyväksyisi

31942676374_7aa4ffe13a_zKatukyltit, portit, ovet ja kivijalkaliikkeet tarjoavat viehättäviä ja hauskoja yksityiskohtia

Pariisissa puhutaan kyllä englantia, mutta huomasin, että ammoin opeteltu kouluranska riittää siihen, että tulee ymmärretyksi ravintoloissa ja kaupoissa. Joskus minulle myös vastattiin ranskaksi, joskus englanniksi, tai joissain tilanteissa käytettiin yhdessä kielten sekoitusta. Minulle itselleni sillä ei ole niin väliä, millä kielellä tulen ymmärretyksi, kunhan ymmärrys vain löytyy.

029
Le mur des je t’aime – romanttisen Montmartren rakkautta julistava teos 

Pariisiin liittyy tietenkin tunnelmaa tihkuvia tarinoita. Lempilukemisiini kuuluvat jo mainitut Fred Vargasin loistavat Jean Adamsberg -dekkarit, Jean Rhysin modernismin ajan romaanit sekä romanttiset hyvän mielen tarinat Punaisen muistikirjan nainen ja Lukija aamujunassa.

Suosittelen tutustumaan Tuula Salmisen blogiin Pariisin lumo. Blogista löytyy hyvää tietoa Pariisin matkan valmisteluihin ja kokeneen Pariisin-kävijän taltioimaa tunnelmaa ja lumoa.

015
Divareita näkyi melkein joka korttelissa. Samaten pariisilaisilla näkyi usein kirja kdessä metrossa tai kahvilassa.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Paloja Pariisista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s