Volendam

153

Silmänkantamattomiin vihreää niittyä, joita kanavat halkovat. Taivaanrannassa näkyy tuuliturbiineja. Siellä täällä jokunen maatila possuineen ja lampaineen. Muutama aasi ja hanhi, sekä joutsenia pelloilla. Waterlandin maisemien katselu on rauhoittavan ennalta-arvattavaa, mutta ei ehdi käydä yksitoikkoiseksi, koska alta puolen tunnin päästä olen jo perillä.

149

Volendamin bussin numero 316 lähtöpaikka on Centraal Stationin IJzijde, eli IJ-lahden puoli. Päivälippu (24h) maksaa aikuisille kympin ja sillä voi matkustaa Waterlandin alueella jopa 11 eri kaupunkiin.

161

Vanha kalastuskylä Volendam on nykyään suosittu turistikohde. Se sijaitsee 20 kilometriä Amsterdamista pohjoiseen ja tunnetaan erityisesti historiallisesta venesatamasta ja kansanperinteiden vaalimisesta. Turistikaudella saattaa nähdä naisia perinteisissä kansallispuvuissaan, johon kuuluu puukengät, värikkäät hameet ja valkoinen suippo päähine.

164

166165169

Maaliskuinen auringonpaiste on houkutellut muutamia turisteja Amsterdamista vaeltamaan Volendamin rantakadulle. Muuten kahviloissa istuu enimmäkseen paikallisia asukkaita rupattelemassa. Sesonki on vasta heräilemässä talviunilta. Navakka pohjoistuuli pitää rannan ja aallonmurtajan tyhjänä. Tuulen suojassa, seinän vierustalla voi nauttia miellyttävän  päivänpaisteisen terassituokion.

194176180192193

Rantakatua reunustavat viehättävän vanhanaikaiset hollantilaistalot, kapeat kujat, kahvilat ja matkamuistomyymälät. Rannassa kirkuvat lokit, museoveneet keinuvat ja tuuli puhaltaa raikkaasti. Ravintoloiden tarjonnassa näkyy kalastusperinne, kalaa ja äyriäisiä saa monessa muodossa. Räikeät matkamuistot kertovat nykypäivästä, mutta viime vuosisadalla kylä oli suosittu taiteilijoiden keskuudessa. Muun muassa Picasso ja Renoir ovat oleskelleet Volendamissa luovuuttaan herättelemässä.

188184186

199197198

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Volendam

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s