Hotellia valitsemassa

036

Kuin tulisi kotiin illalla

Silloin kun on yksin matkassa, hotellin viihtyisyys ja kodikkuus tuntuu erityisen tärkeältä. Yritän valita hotellin, jossa on jotain miellyttävää ja persoonallista. Viihtyisyys ei merkitse minulle välttämättä loisteliaisuutta tai ylellisyyttä. Pidän kyllä mukavuuksista, mutta varsin vaatimattomassakin hotellissa saattaa olla tunnelmaa, joka saa viihtymään erityisen hyvin. Siisteys ja henkilökunnan asenne ovat ratkaisevia. Vaikka viihdyn matkoilla mainiosti, olen silti perusluonteeltani kotikissa. Minusta on mukavaa, kun hotellin henkilökunta on paikalla ja tervehtii hymyillen. Silloin kun perhe on mukana matkassa, seura tekee sen kodin tunnun ja myös kliininen perushotelli voi tuntua viihtyisältä. Viihtyisyyteen kuuluu rauhallisuus, valitsen hotellin mielellään hiljaisen kadun varrelta, keskustan laitamilta.

080

A room with a view

En tunne oloani mukavaksi katutasossa tai kellarissa. Mitä korkeammalla huone sijaitsee, sitä vapaampi tunne tulee. Avara näköala, oli se sitten kaupungille tai luontoon, on luksusta, josta mielellään maksaa vähän ylimääräistä. Jos kaupunkihotellissa on pieni parveke, se on erityisen mukavaa. Parvekkeelta kurkottelemalla sain esimerkiksi Istanbulin mieleenpainuvan mystisen aamusumun ikuistettua:

4375029409_4c65d64383_z

Hotelli La Speziassa sijaitsi kukkulalla ja näköala oli kohdallaan:

006
005

Taidetta hotelleihin 

Olen jättänyt joskus varaamatta muuten mukavan näköisen huoneen, jos sisustus tai seinällä oleva kuva on näyttänyt mauttomalta. Isot ja räikeät sisustustaulut tuntuvat levottomilta. Kohteesta kertovat valokuvat ovat aina kivoja. Hillityt värit miellyttävät silmää sekä taiteessa että sisustuksessa.

087

Allergian aiheuttajat

Kokolattiamatto saa joskus nenän tukkoon ja se vaikuttaa nukkumiseen. Aivan turha hömpötys on huonetuoksut, joita joskus hotelleissa tapaa. Allergialääke ja nenäsuihke on mukana näiden varalta. Eniten risoo kuitenkin liika lämmittäminen, mihin Etelä-Euroopassa törmää. Huoneen lämpötila saattaa nousta 28 asteeseen, eikä sitä pysty säätämään. Sitten respasta kehotetaan laittamaan ilmastointia lujemmalle. Täysin järjetöntä!

092

En ole koskaan varannut huoneistoa Airbnb:sta. Varaan hotellin tai huoneiston yleensä Booking.com:sta tai hotellin omilta sivuilta. Otan mielelläni vastaan vinkkejä ja suosituksia aiheesta.

Yhteenvetona, en tunne aina oloni kodikkaaksi loisteliaassa ja ylellisessä ympäristössä. Pienimuotoinen kodikkuus on enemmän minun makuuni, ja kaunis maisema on ylellisyyttä. Kodikkuuden takana on hotellin henki, josta henkilökunta paljolti vastaa. Valokuvieni määrästä päätellen on melko vähän merkitystä sillä, mitä hotellihuoneen seinien sisäpuolelta löytyy, matkan varsinainen anti löytyy hotellin ulkopuolelta.

277

Kuvan lämminniminen hotelli on yksi viihtyisimmistä, jossa olen ollut. Hotelli on Unkarin punaviinikylässä Villányssa. Rakennus on peruskorjattu hyvällä maulla ja kärsivällisyydellä 1700-luvun taloon, ja hotellilla on oma viinitarha.

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Hotellia valitsemassa

 1. Persoonallisuus ja näköalat, ja jos vaan mahdollista, parveke. Nämä ovat minun kriteerini täydelliselle hotellikokemukselle. Ja juuri eilen löysin niin ihanan, että melkein itkettää… mutta melkein itkettää se hintakin. Mutta päätin tehdä kompromissin: tämän ihanan paratiisihotellin jälkeen vietetään yksi yö yöjunassa ja seuraavat pari yötä reilusti edullisesemmassa hotellissa. Väliin siis luksusta ja välillä huone olkoot leopaikka lähinnä matkatavaroille…
  Kokeile joskus, löydätkö huoneen https://www.secretplaces.com -sivuston kautta. Sielä olen joskus bongannut ihania helmiä. Tulevan kesän Islannin-reissulle löysin aivan täydellisen pienen design-mökin Airbnb:n kautta, joten kannattaa sieltäkin välillä katsella. Hotes.somin kautta (kun on kirjautunut) saa myös joskus selvästi edullisemman hinnan kuin Bookingin kautta, ja joka kymmenes yö on maksuton. Usein kyllä minäkin otan hotellin suoraan hotellin sivujen kautta, ainakin jos on edullisempi hinta!
  Joko seuraavat hotellikokemukset on varattuna?

  Tykkää

 2. Voi hotellilla on niin paljon merkitystä lomailussa. Minulle aikaisemmin riitti vain hinta ja sijainti mutta nyt sitä alkaa haluamaan hiukan muutakin ekstraa. Viimeisimmät hotellikokemuksemme ovatkin olleet nappivalintoja. Airbnb:tä en myöskään ole kokeillut. Pidän tärkeänä, että majoituksessa saa valmiin aamiaisen.

  Liked by 1 henkilö

 3. Oijoi, samankaltaisia taidamme matkailijoina olla! Minulle tärkeintä ovat kauniit näköalat ja kodikas huone. Poikasen kanssa kun olemme reissanneet, on pitänyt satsata isompiin huoneisiin ja junior suiteihin, jotta loma on tuntunut lomalta. Lomalla asioiden pitää olla aina vähän paremmin kuin kotona 🙂

  Kerran Bristolissa hotelli majoitti meidät toiseen kerrokseen, vilkkaan kadun varteen. Kävimme pimeässä ja näköalattomassa huoneessa, ja totesin että tänne en kyllä lomallani jää. Marssimme takaisin respaan, ja upgreidasimme itsemme Radissonin kattohuoneistoon upeiden näköalojen ääreen. Yläkerran sviitti oli kaksikerroksinen, ja meillä oli hieno terassikin! Se oli upea elämys.

  Airbnbtä en ole vielä kertaakaan kokeillut. Olen hanakka vaihtamaan huonetta hotellissa (kuten yllä olevasta voikin päätellä) ja yksityiseltä vuokratessa sitä mahdollisuutta ei ole. Lisäksi arvostan sellaista aamiaista, jonka saan helposti ja liikaa metsästämättä, jotta päivä ei tärväänny aamiaispaikan etsintään.

  Yksi huikeimmista hotellikokemuksista, erinomaisin palvelu oli perhehotelli Monzan Hotel de la Villessa, jonne joskus täytyy vielä palata –
  sitten kun haluaa tulla kohdelluksi kuin kuninkaallinen ❤ https://johannasuomela.com/2016/04/03/formulamiesten-jalanjaljet-ja-monzan-kevat/

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s