Blogi täytti vuoden!

Hidasta matkailua -blogi hiipi hiljalleen vuoden ja muutaman päivän rajapyykin yli. Tässä muutamia kuvia ja ajatuksia kuluneesta matkailuvuodesta.

158

Aloitin tämän blogin haaveenani ja ohjeenani hitaat hetket, joita voin lisätä matkoihin, ihan ujuttaa niitä sinne salavihkaisesti. Eksymiset, ihmettelyt ja matkanteosta nauttiminen ovat tulleet kaveriksi, kärsivällisyyteni on kasvanut. Olen matkustanut viimeisen vuoden aikana monta kertaa yksin. Kohta lähden taas.

012.JPG

Kevyin kantamuksin

Yksin matkustaessa liikun julkisilla kulkuneuvoilla paikasta toiseen ja pakkaan laukun kevyesti. Joskus matkatavaroiden kanssa tulee kuljettua useita kilometrejä. Parhaaksi matkalaukuksi on osoittautunut tukeva keskikokoinen reppu, joka mahtuu koneessa istuimen alle. Olen oppinut pakkaamaan niukasti ja ottamaan mukaan vain kaikkein välttämättömimmän. Repulla selviän leikiten viikon mittaisen matkan.

033

047.JPG

Jälkiä jättämättä

Yritän kuluttaa niin vähän kuin mahdollista. Se tarkoittaa sitä, että ostan vain ruokaa ja sitäkin vain tarpeeseen, enkä yleensä mitään muuta. Syön usein paikallisia ruokia toreilla, kauppahalleissa, katuruokakojuilla tai lounasravintoloissa. Illallispaikoissa ei yksin matkustaessa tule juuri käytyä.

070

Ostoksista pidättäytyminen on loppujen lopuksi aika helppoa, koska tavaran joutuu konkreettisesti kantamaan harteillaan. Tavaran sijasta maksan mieluummin museokäynnistä, retkestä tai kaupunkikävelystä. Jätän niin vähän jätteitä jälkeeni kuin mahdollista.

074

Mieli avoinna, lupauksia seuraavalle vuodelle

Siedän niitä hetkiä, jolloin ei tapahdu mitään enkä suorita mitään. Silloin tapahtumat tulevat luokseni kuin huomaamatta.

087

Muistan, että matkustan oikeassa maassa, jossa asuu oikeita ihmisiä. En matkusta omissa tunteissani, ennakko-oletuksissani ja pettymyksissäni. Astun sivuun matkaopaskirjojen neuvomista pakollisista nähtävyyksistä, eksyn sivuun reitiltä, katselen ihmisiä.

044

Ymmärrän että olen rajallinen, siksi tahtini on verkkainen.

058

Käytän paikallisia kulkuvälineitä ja nautin matkanteosta, en pelkästään kohteesta.

069.JPG

Etsin maisemia mieluummin kuin nähtävyyksiä, mieluummin kuin elämyksiä haluan kokemuksia, joilla on merkitys ja tarkoitus.

037

Mainokset

21 kommenttia artikkeliin ”Blogi täytti vuoden!

   • Oli ihan pakko palata tähän tekstiisi ja lukea muitakin kommentteja. Tässä jutussasi (ja muissakin on ollut) on joitakin sellaisia helmiä lauseiksi puettuina, jotka koskettavat. Samastunkin. Tulee mieleeni joskus kauan sitten lukemani Vikram Sethin From Heaven Lake, jossa Seth liftaa Kiinasta Xinjiangin ja Tiibetin kautta kotiinsa Delhiin. Muistan, että siinä kirjassa oli samanlainen asennoituminen matkustamiseen kuin itselläni. Pitäisikin kaivaa se jostain ja lukea uudelleen. Tuo mainitsemasi Kieranin kirja houkuttelee myös. Nyt matkani ovat enemmänkin ruuhkavuosien tehomatkoja. Puolensa niissäkin. Pureskelen niitä sitten jälkikäteen hitaasti. Kaipaan silti hitaita matkoja, yksinäisen tarkkailijan havainnointihetkiä, ehkä jonain päivänä pääsen niihin vielä kiinni.

    Liked by 1 henkilö

   • On ollut todella mukavaa saada ja jakaa sekä kirjavinkkejä että ajatuksia! Matkustamisessa on se hieno puoli, että osa siitä tapahtuu pinnan alla, jossain alitajunnassa, ja matkan tasoja voi käsitellä vielä vuosien päästä.

    Liked by 1 henkilö

 1. Onnea yksivuotiaalle blogille! Tällainen rauhallinen matkaaminen onkin parasta. Minä kyllä olen välillä niin levoton, että tulee reissulla joskus ahmittua, mutta lähinnä siis niitä maisemaelämyksiä. Minäkin olen opetellut pakkaamaan kevyemmin. Matkalaukusta olen useimmiten siirtynyt jo käsimatkalaukkuun, mutta reppuun on vielä matkaa. Käsilaukkuni taas on täynnä kaikenlaisia johtoja ja kamera- ja tietokonehässäköitä… Jalusta olisi joskus mukava ottaa myös reissuun, mutta siinä sitä olisikin raahaamista.

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Heidi! Niin, se elektroniikka on välttämätön painolasti. Haaveilen sellaisesta puhelimesta, jolla saisin hoidettua kaiken. Nyt minulla on mukana I-pad mini, josta kuuntelen musiikit ja äänikirjat, katson elokuvia, luen, kirjoittelen ja pidän yhteyksiä. Järkkäriä en jaksa kantaa, kompromissina käytän pientä kompaktikameraa Nikon Coolpix s9500.

   Liked by 1 henkilö

 2. Tämä on sellainen aihe, josta voisit kirjoittaa vaikka kirjan. Sellaisen kevyen ja pienen, kauniisti taitetun, uusiopaperille painetun, joka mahtuisi repun sivutaskuun. Blogisi on levollinen paikka, joka kannustaa katsomaan uusin silmin. Sellaisia tarvitaan.

  Liked by 1 henkilö

  • Monet kiitokset Katja, tämä kannustaa jatkamaan! Kirjasta puheen ollen, luin reilu vuosi sitten Dan Kieranin kirjaa Joutilas matkailija – hitaan matkustamisen taito. Siinä oli kohtia, jotka olivat oikein oivaltavia, ja sen lukukokemuksen jälkitilassa oli blogini syntymähetki. Nyt yritin löytää tuota kirjaa uudestaan, että saisin palautettua mieleeni niitä inspiroivia kohtia, mutta se on kadonnut jonnekin hyllyjen syövereihin. Oman kirjan kirjoittaminen kadonneen kirjan tilalle, hämmentävä ja kiehtova ajatus!

   Liked by 2 people

 3. Onnea yksi vuotiaalle! Juttujasi on ollut kiva lukea. Tulee hyvä olo näistä. Minun blogi täyttää elokuussa 2v. Tuo kirja mistä mainitsit olisi kiva nähdä. Hidas matkustaminen. Pohdinkin aina välillä kuin nytkin, mitä se voisi olla. Edellisellä reissulla päätimme, ettemme laukkaa paikasta toiseen vaan nautimme menosta. Niin teimmekin. Vihjasit, että matkaan olet lähdössä. Minne?

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos tuhannesti! On tosi ihanaa saada palautetta sinulta, kokeneemmalta bloggaajalta ja vaihtaa kanssasi kokemuksia tutuista ja tuntemattomista paikoista. Tämän mainitun kirjan kirjoittaja Dan Kieran on matkustanut aina ”hitaasti”, koska hänellä on ylitsepääsemätön lentopelko, muistaakseni hän matkusti junalla joka paikkaan. Varsinainen oikein hidas matka hänellä oli Englannin maaseudulla vanhalla maidonjakeluautolla, joka kulkee vain 15 km tunnissa. Näitä ja muita matkoihin liittyviä oivalluksia oli hauska lukea. Italiaan olen menossa toukokuussa. 🙂

   Liked by 1 henkilö

   • Okei löysin sen kirjan ja tilasin. Lisäksi tilasin Kaikki Italiani ja Matkustin Albaniaan. Kesälukemiset löytyi hiukan kuin vahingossa. Oih Italia. Minne sinne? Tuo matkallaolo….tulee mieleen nuoren tytön matka Kreikkaan junalla. Tuli nähtyä paljon ja tavattua ihmisiä.

    Tykkää

 4. Onnea yksivuotiaalle! En ole aiemmin tainnut blogiisi löytääkään, mutta tästä tekstistä tuli hyvä mieli. Omassa tavassani matkustaa on aika paljon samoja piieteitä; yksin, julkisilla kulkuvälineillä, reppu ja hitaasti nautiskellen ja hetkeen pysähtyen. Aina ei ole pakko rynnätä nähtävyydeltä nähtävyydelle. Kivaa toista blogivuotta ja hyviä matkahetkiä.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s