Pennabilli

107

Etruskiaikainen Pennabillin kunta Emilia-Romagnassa on muodostunut kun kaksi pienempää kuntaa Penna ja Billi ovat yhdistyneet. Pennassa ja Billissä on molemmissa omat linnansa kukkuloiden laella. Pennabillissä asuu piispa ja siellä on myös kaksi toimivaa luostaria.

128

Tunnelmalliset mukulakivikujat lähtevät piazzalta rinnettä ylöspäin ja johtavat Pennabillin kuuluisalle näköalapaikalle. Olen saanut saattajan ja oppaan. Rauhallisen ja viisaan näköinen keltainen labradori huomaa minut piazzalla ottamassa valokuvia ja jää tyynesti poseeraamaan. Sitten se lähtee lönköttelemään rinnettä kohti ja pysähtyy välillä varmistamaan, että seuraan mukana.

101

105

Pääsemme kärsivällisen oppaani johdolla renessanssiparvekkeelle, jossa on henkeäsalpaavat näkymät Pennabillin kattojen ylle ja laaksoon.

118

142

116

Saman maiseman on tallentanut myös Leonardo da Vinci, joka vietti Montefeltron mesenaattiherttuan suojissa runsaasti aikaa Pennabillissa. Mona Lisan taustamaisema on jäljitetty ja yhdistetty Pennabilliin.

180.jpg

149

114

Tovi rauhoittumista upeiden maisemien äärellä on täydellinen huipennus päivälle. Koiraystäväni katsoo minua kysyvästi: Tällaista meillä täällä on, mitäs sanot, kannattiko tulla? Saatuaan rapsutukset palkkioksi koira katoaa hiljalleen auringonlaskuun.

151

Sillä illan vahtivuoro on siirtynyt kissoille. Niitä tulee vastaan joka nurkan takaa.

141

150

Ne istuvat talojen edessä kuin puutarhatontut.

126

Pennabilli on kuin suoraan sadusta. Aivan kuin minä hetkenä tahansa eläimet puhkeaisivat puhumaan kuten Saapasjalkakissassa ja veisivät minut Montefeltron herttuan hoviin.

130

119

Matkalla ihailen kukkivia ruusuköynnöksiä ja värikkäitä frescoja. Taivaskin tarjoaa vielä väriloistoa ennen pimeän laskeutumista.

133

Mainokset

5 kommenttia artikkeliin ”Pennabilli

  1. Kiva juttu, enpä aeimmin tiennyt että Mona Lisa olisi ikuistettu noissa maisemissa.

    Käyttölinjaisen keltaisen labradorin emäntänä olisin voinut kuvitella että koirani Jeti on ensimmäisessä kuvassa ❤ Kovin on tuo koira kapoinen ja pienessä karvassa kultsiksi, mutta kuka noista selvän ottaa?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s