Luostarin rauhassa Frontinossa

159

Seuraava yöpymisetappini on Marchen alueella Frontinon kunnassa. Residenza San Girolamo on paikallisen mahtisuvun rakentama luostarirakennus, jossa toimii nykyisin hotelli ja ravintola. Frontinon kunta on peruskorjauttanut rakennuksen hienostuneesti, kulttuuriperintöä vaalien.

162068066065163160

Luostari on rakennettu vuonna 1500. Kirkon alttaritaulu, freskot ja triptyykit ovat myös 1500-luvulta. Hiljentymishuoneen viimeistä ehtoollista esittävä seinämaalaus on säilynyt kuin ihmeen kautta hyväkuntoisena vuosisatojen ajan.

Ehdin Pennabillissa tottua jo kokea luonnonrauhaa, täällä totuttelen rauhan ja hiljaisuuden lisäksi eristäytyneisyyteen. Jos olisin tullut tänne harjoittelematta, olisi rauhoittuminen vaikeampaa. Käyn kävelyllä, kirjoittelen matkapäiväkirjaa ja nukun. Olen oppinut taitavaksi päivätorkkujaksi, onnittelen itseäni siitä. Illalla en malta mennä aikaisin nukkumaan, vaan katselen taivaalle yön lämpimässä. Korkealla kun ollaan, tähtitaivas tuntuu näkyvän lähempänä. Kävelyretkiltä otetuissa kuvissa huomaa että seutu on harvaan asuttua, täällä voi kävellä kukkuloiden katveessa rauhallisia teitä pitkin kohtaamatta ketään.

korjatuuti084083081152079080126127128130

Ja sitten minä syön. Tästä tuli kulinaarinen matka, koska tämä maa on täynnä huippukokkeja ja ainekset ovat parasta laatua.Mitä enemmän syön, sitä enemmän osaan arvostaa raaka-aineita, makujen aitoutta ja ruokailun kiireettömyyttä. San Girolamon isäntä Antonino on italialaisen vieraanvaraisuuden ilmentymä ja loistavan ruuan ruhtinas.

 

Hotellin huoneet on kunnostettu entisiin munkkien makuuhuoneisiin. Kuvittelin munkkien kammiot pieniksi, mutta huone tuntui tilavalta ja mukavalta. Kattopalkit ja kivilattia luovat tunnelmaa. Huoneiden kuvia ja yksityiskohtia voi katsella täältä.

Sydämelliset kiitokset tästä vierailusta, jonka tarjosi Residenza San Girolamo ja Frontinon kunta.

Mainokset

7 kommenttia artikkeliin ”Luostarin rauhassa Frontinossa

    • Keskustelin aamiaisella saksalaispariskunnan kanssa, he ihmettelivät miten voin matkustaa ilman autoa. Hankalaa se olisi ilman ystävää, joka järjesti kyydit. Mutta syrjäisessä paikassa oleskelu muutaman päivän ajan, ainoastaan omat jalat kulkuvälineinä, oli kyllä mielenkiintoinen kokemus.

      Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s