Tankki täyteen Krapin kesäteatterissa

Se äärimmäisen yksinäinen huoltoasema oli vaan visio, että tällaiselta Suomi näyttää: sinne ei pääse päätieltä.
-Neil Hardwick

Tankki_tayteen_web-5
Emmi tarjoilee Sulolle dieettipihviä – kuva Jussi Virkkumaa

Keski-Uudenmaan teatteri on valinnut Suomi 100-juhlavuoden esitykseksi version Neil Hardwickin ja Jussi Tuomisen käsikirjoittamasta tv-sarjasta Tankki täyteen. Näytelmä esitetään Krapin kesäteatterissa, Rantatie 2,  Tuusula.

Käsikirjoitus Neil Hardwick ja Jussi Tuominen
Ohjaus ja sovitus Milko Lehto
Puvustus ja lavastus Heini Maaranen
Tekniikka Saku Tamminen
Valokuvat, graafinen ilme ja teaser Jussi Virkkumaa
Järjestäjä Kasper Kaijanen
Sulo Vilén Jarkko Pajunen
Emmi Vilén Sanna Saarijärvi
Muissa rooleissa Seppo Halttunen, Anna-Leena Sipilä, Inka Kallén, Johannes Korpijaakko, Kalle Tahkolahti ja Heini Inkeri

Neil Hardwick on luodannut suomalaisuutta syvältä sijoittaessaan tapahtumat syrjäiselle huoltoasemalle. Alkuasetelma on peräti huolestuttava. Huoltoasemalla ei käy asiakkaita, perheen toimeentulo on vaarassa. Syrjäseudulla lapsuuden ja nuoruuden viettäneenä osaan samastua varsinkin Juhanan turhautumiseen. Siellä he ovat nalkissa, pois ei pääse, kun ei edes linja-autoja kulje.

Huoltoasemalle mahtuu monta tarinaa. Yksi niistä on Juhanan kasvutarina: joskus on vain lähdettävä tansseihin ja tehtävä kaikki, mistä äiti on varoittanut. Emmi suunnittelee piispan ja maaherran vierailun tuovan kunniaa hänelle ja huoltamolle. Sulo on optimistisuudessaan vertaansa vailla. Hän jaksaa uskoa halvalla ostamisen vielä jonain päivänä kantavan hedelmää.

TankkiTäyteen-50
Juhana tarttuu pulloon – kuva Jussi Virkkumaa  

Emmi haluaisi pitää tilanteen hallinnassa, komentelee, hallitsee ja julmistelee. Juhana hermostuu aika ajoin, ja raivoaa kuin teini, vaikka on aikamies. Sulo kannattelee Emmin raivoa kuin lastua lainehilla ja puuhastelee vapaa-aikanaan salapoliisitarinansa kimpussa. Ja vaikka päätieltä ei pääse huoltamolle, Sulolle tie on kuitenkin ihan lähellä, vain ojan ja pellon takana.

Reinikainen on tarinan humoristinen hahmo, joka saapuu vissytilauksineen milloin vikittelemään baariapulaista Ullaa, milloin pelastamaan tilanteen, milloin taas sekoittamaan sitä entisestään.

TankkiTäyteen-13
Sulo ja Reinikainen syventyneinä dekkarin juonen suunnitteluun – kuva Jussi Virkkumaa  

Lavalla näytetään 70-luvun huoltamon ajankuvaa jukebokseineen, pappa-Tuntureineen ja oransseine muovituoleineen. Näytelmää kommentoi kreikkalaisen kuoron tavoin kolme Hannu Karpo -henkistä karvahattupäistä selostajaa, jotka lietsovat jännitystä 70-luvun tapahtumaköyhyyteen. Näytelmä on ilahduttava kuin halkopinon piilopullo ja saa lopuksi hytkymään Baccaran tahtiin.

Näin esityksen pressilipulla bloggaaja- ja lukupiiriystäväni Virpin kanssa. Virpin kirjoitus esityksestä on luettavissa Elämä on ihanaa -blogissa.

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Tankki täyteen Krapin kesäteatterissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s