Tbilisi, värikäs ja omaleimainen

Tbilisi, olet niin viehättävä, että varmasti tapaamme uudestaan. Vanha kaupunki on rakennettu rinteeseen, sokkeloisilla mukulakivikujilla tuli eksyttyä pari kertaa. Ylimpänä Narikala-linnoitus ja aivan keskustassa, kasvitieteellisen puutarhan laidalla, Dzveli-vesiputous.

 

Mikään ei voita sitä fiilistä, kun ollaan vihdoin perillä ihan uudessa maassa, josta ei oikein tiedä mitä osaa odottaa. Tbilisin lentokenttä on aamukolmeltakin ruuhkainen. Keskustaan matkatessa näkyy muistomerkkejä ja reliefeja, näyttää siltä, että georgialaiset rakastavat niitä. Matkan varrella näkyy neuvostobetonia, vanhaa georgialaista rakennustaitoa ja hulppeaa modernia arkkitehtuuria.

 

Meille on varattuna hostellihuone keskustasta ensimmäiseksi yöksi – tai oikeastaan aikaisesta aamusta puoleen päivään. Hostel Pinn – kolmen hengen huone maksoi 32€/yö. Siinä on tarkoitus maksaa matkustamisen univelat. Lyhyiden unien jälkeen suunnataan syömään. Koska mukana on vegaani nuorisolainen, olen etsinyt valmiiksi Tbilisin ainoan vegaanikahvilan. Paikallisten hipstereiden suosimassa paikassa saa hyvät ja edulliset kahvit ja syötävät.

 

Kaupunkikävelyllä ihaillaan värikästä ja eläväistä keskustaa. Paljon mattokauppoja, kahviloita ja viinibaareja. Katse etsiytyy yksityiskohtiin, valurautakaiteisiin ja portteihin, kauniisiin puuleikkauksiin, katutaiteeseen ja kukkiin. Aivan kuin Georgian kukat olisivat suurempia ja värikkäämpiä kuin muualla.

 

 

Varsinaiseksi majapaikaksi varasin meille huoneiston vanhan Tbilisin rinteestä, koristeellisesta puurakenteisesta talosta. Kuvissa paikka näytti mukavalta, mutta todellisuus jopa ylitti odotukset. Parasta on tietty mahtava näköala isolta parvekkeelta kaupungin ylle.

 

Vanhan Tbilisin rikkikylpylät sijaitsevat aivan muutaman minuutin kävelymatkan päässä majapaikastamme. Kiviset kohoumat ovat kylpylän ”kuplia”, joissa on jokaisessa kylpylän allas ja lepohuone. Orbeliani-kylpylä on mosaiikkirakennus, jota helposti luulee moskeijaksi. Vieressä on tyypillisiä koristeellisia tbilisiläistaloja.

 

Melko pian saapumisen jälkeen se tapahtuu: täydellinen rentoutuminen. Mistään ei tarvitse kantaa huolta. Edullisten hintojen ansiosta ei tarvitse tarkkailla rahojen kulumista. Ihmisiin voi luottaa, aikataulut pitivät tarkalleen, voi huitaista syrjään ennakkoluulot ja pelot, että tulisi huijatuksi. Georgialainen ruoka on tunnetusti hyvää ja tarjonta on monipuolista, ei huolta siitä löytyykö mieleistä ruokaa.  Vegaanillekin löytyi vaihtoehtoja tavallisesta ravintolasta. Tbilisissä voi rentoutua ja viihtyä.

 

Tbilisi on kulttuurien risteyskohta, josta löytyy jälkiä monesta kansakunnasta. Turistille se on mukava, turvallinen, edullinen, kiinnostava ja sopivan eksoottinen kohde.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Tbilisi, värikäs ja omaleimainen

    • Kiitos Marja! Juttua tulee vielä lisää, kunhan ehdin. Varasin molemmat booking.comin kautta. Huoneisto löytyy myös airbnb:n listoilta. Se on kivasti 2 kerroksessa, niin melkein aikuinen teini sai oman kerroksen. Jos olisi ollut enemmän aikaa, olisin chillaillut parvekkeella ja katsellut maisemaa.

      Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s