Langesund

Matkustin Norjassa parin viikon aikana bussilla, junalla ja autolla. En ole koskaan nähnyt niin paljon Tesloja ja muita sähköautoja kuin Norjan liikenteessä. Norjan automarkkinoilla sähköautojen osuus olikin jo tämän vuoden maaliskuussa 60 % myydyistä autoista. Polttomoottoriautojen myynti pyritään lopettamaan vuonna 2025. Sähköauton käyttäjille on huomattavia etuja, kuten ilmainen pysäköinti ja vapautus tietulleista, mikä on monen kunnan alueella liikkuville suuri menoerä.

Langesund, tuttu rantakaupunki valkoisine puutaloineen, on tunnin bussimatkan päässä Skienistä. Saavuin ensin rantalaiturille katselemaan merelle, mutta saavuinkin todistamaan museolaiva M/S Rogalandin rantautumista. Alus pysähtyi matkallaan kotisatamastaan Stavangerista Etelä-Norjan rannikkokaupungeissa.

M/S Rogalandin pysähtyminen ei ollut mikään pikkujuttu, vaan paikalle oli kertynyt väkeä. Pormestari piti puheen, samoin laivan kapteeni. Vanhojen merimiesten kuoro esitti merimieslauluja, ja sitten alukseen pääsi tutustumaan.

Kävelin niemen vaelluspoluilla käkkyrämäntyjen katveessa ja sain ihailla majakkaa, idyllisiä puutaloja ja merellistä maisemaa. Iltapäivä oli kertakaikkiaan viihdyttävä ja yllättävä.

082084089096097098099100101102104109

Yksi kommentti artikkeliin ”Langesund

Jätä kommentti