Soveliasta viihdettä

Joskus on kiva katsella ruudulta jotain informatiivista eikä pelkkiä sarjoja. Lapseni suosii videoesseitä, mutta itse vierastan useimpia vloggaajia. Esiintyminen on liian amerikkalaista ja ilmaisu liian levotonta. Olen ehkä liian hidas tähän lajiin.

Yle Areenan valikoimasta löytyy kuitenkin dokumentteja, jotka ovat X-sukupolvelle ja kaltaiselleni kylmän sodan veteraanille soveliaita. Seuraa muutaman esimerkin lista.

Jane Austen – Suljettujen ovien takana antaa lisää syvyyttä siihen kuvaan, joka meillä on kirjailijasta. Dokumentti esittelee Janen elämää niiden talojen kautta, joissa hän on asunut ja työskennellyt. Dokumentin tyylissä pilkahtelee samanlainen äly ja ilkikurisuus kuin Austenin kirjoissa. Tätä ohjelmaa katsoessa tekee mieli lähteä matkalle Jane Austenin jalanjäljissä Etelä-Englannissa.

Edit. Tarkistin linkin äsken, ja Jane Austen-dokumentin katsomisaika on ehtinyt päättyä. Harmi! Toivottavasti se tulee uusintaan.

Historia – Kulttuurien juurilla -sarja on huima katsaus taidehistoriaan luolamaalauksista moderniin taiteeseen. Sarja kertoo taiteen merkityksestä ihmiskunnan kehitykseen kaikissa kulttuureissa.

Radion puolelta löytyy matkailua liippaava kiintoisa podcast Ilmastonmuutos uhkaa Euroopan kulttuuriperintöä. Luonnonkatastrofit ja turismi kuluttavat maailmanperintökohteita. Matkailija tekee parhaan teon pysyttelemällä näistä kohteista kaukana.

Katsoin sattumalta Pia Andellin lyhytelokuvan Pysähdys. Pieni tragikoominen tarina ja sai minut yllättäen nauramaan ääneen melkein koko kuusiminuuttisen. Juuri tällaista marraskuussa tarvitaan.

013

 

8 kommenttia artikkeliin ”Soveliasta viihdettä

  1. Voi harmistus, tuon Austenin olisin todella halunnut nähdä. Olen vieraillut yhdessä hänen taloistaan, ja se oli todella viehättävä puutarhoineen ja ruusutarhoineen.

    Täytyypä katsoa tuo kuusiminuuttinen. Naurua tässä marraskuun pimeydessä todellakin tarvitaan 🙂

    Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti