Hymyile, hengitä ja kävele

”Jos  olet  runoilija,  näet  selvästi,  kuinka  tällä  paperiarkilla  leijuu  pilvi.  Näethän,  ilman  pilveä  ei  tule  sadetta, ilman sadetta eivät puut kasva, eikä paperia tehdä ilman puuta. Pilvi on välttämätön, jotta paperi voi olla olemassa. Jos pilvi ei ole tässä, ei ole paperiakaan.”

Zen-mestarin ja rauhanaktivistin Thich Nhat Hanhin kirjoituksissa tulee esiin buddhalainen keskinäisolemisen käsite, jossa eri voimat vaikuttavat toisiinsa arkiajattelun rajojen yli. 

Hanhin pieni kirja Opas kävelymeditaatioon muistuttaa läsnäolon tärkeydestä. Opas antaa yksinkertaisia neuvoja harjoittaa meditaatiota kävelyn ja hengityksen avulla. Kävele kävelyn vuoksi, joka askeleella olet perillä. Päämäärä on mielen sisällä. 

Minua puhutteli tänään erityisesti kohta, jossa käskettiin vapauttaa edelliset ja tulevat sukupolvet kärsimyksen taakasta ja samalla vapautua itse. ”Niin kauan kuin esivanhempamme kärsivät meissä, emme voi olla onnellisia ja siirrämme kärsimyksen lapsillemme ja heidän lapsilleen.” Tämä muistuttaa siitä, että kaikki energia on varattava oman polun kävelemiseen buddhalainen pieni hymy huulilla.

006

083

001

  

2 kommenttia artikkeliin ”Hymyile, hengitä ja kävele

Jätä kommentti