En osta mitään

En osta mitään.

En osta kosmetiikkajoulukalenteria ja sen kahtakymmentäneljää palaa muovijätettä. En osta suklaajoulukalenteria ja sen pahaa suklaata. En osta hassua jouluvillapaitaa välkkyvillä jouluvaloilla, pörrösukkia enkä karsean tuntuista keinokuitupyjamaa.

En osta mitään Mujista, Mall of Triplasta enkä Redistä. Tuskin edes menen niihin koskaan.

En osta mitään myöskään myyjäisistä, kinkereiltä, käsityömessuilta enkä joulutoreilta. En yhtään mitään.

Viimeisimpänä, mutta tärkeimpänä: en i k i n ä tilaa mitään halvasta kiinalaisesta verkkokaupasta. En koskaan.

002

 

2 kommenttia artikkeliin ”En osta mitään

  1. Nyt olet asioiden ytimessä! Ilmastokeskustelu jäi kummasti Triplan avajaisuutisoinnin jalkoihin. Voisin käydä tuossa uusimmassa ostoshelvetissä vaikka joka työpäivä sen sijainnin ansiosta, mutta luulenpa etten tule koskaan menemään.

    En ole koskaan käynyt Redissä, enkä usko että menen. Mutta myyjäisten ja käsityömessujen kohdalla saatan heltyä. -Vaikka uudet villasukat reiällisiksi kuluneiden tilalle, tai joku suussa sulava kakku tai leipä, syödä pitää kuitenkin. Juuri tänään löysin vaatehuoneen rekin takareunalta muutama vuosi sitten sinne hilloamani ulkoilutakin, joka on muuten ihan iskussa, mutta vetoketju on rikki. En tiedä miten vaativa operaatio ketjun vaihto on, mutta tiedän, että juuri tuo takki tulee tekemään kanssani vielä monet koiranulkoilutusmetsäilyt.

    Yhdessä asiassa en jousta milliäkään. Halvasta kiinalaisesta verkkokaupasta en ole ikinä ostanut mitään, enkä osta. Ylipäänsä yritän ostaa mahdollisimman lähellä tuotettua kotimaista aina silloin kun se on mahdollista.

    Vähemmän ja harvemmin – mutta parempaa.

    Liked by 1 henkilö

    • Kaunis kiitos Johanna, kun otit kantaa. En osta halvasta eikä kaliistakaan verkkokaupasta, vaikka se olisi itsensä Marie Kondon pitämä 🙂 Muji ja moni muu vastaava kauppa on kieroa toimintaa siinä mielessä, että se luo mielikuvan siitä että on eettisempää korvata vanha epäcool tavara uudella, merkittömällä ja laadukkaalla. Ei ole. Tästä olisi paljon kirjoitettavaa, mutta ehkä jatkan jossain tulevassa postauksessa.

      Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti